Snarøya Gymnastikk og turnforening

Sølv og bronse til troppsturnerne!

Lørdag 6 /12 deltok våre rekruttjenter og gutt i SGT´s første konkurranse i Troppsgymnastikk i Ellingsrudhallen. Høybråten & Stovner IL var arrangør.

Det var en elektrisk ladet gjeng som møtte opp 09.00 med godt humør og mange tanker om hvordan dette skulle gå og hvordan en troppskonkurranse egentlig var.

Vi stilte i apparatene tumbling og trampett med en oppvisningsgruppe og en konkurransegruppe. (Da vi aldri har trent på en tumbling eller hoppet over en Pegasus ble nervene litt ekstra tynnslitte en stund).

Etter en del prøving og oppvarmingstrening var det endelig tid for vår første tropp (konkurransetroppen) i tumbling.
Vi kan vel bara si at de tok oss trenere, dommere og publikum med storm og fremførte et prikkfritt program. Det ble belønnet med poengsummen 7,8 som ble dagens tredje høyeste poengsum i tumbling og altså en bronsemedalje!

Etter dette var det tid for vår oppvisningstropp som satt samme fart og også gjennomførte et prikkfritt tumblingprogram. Oppvisningstropper bedømmes ikke, men får med seg noen tips og ord fra overdommeren direkte etter kjøring. Her var det bare lovord å høste som bl.a. fin stil, herlig innstilling og mot.

Etter en lang ventetid for gymnaster, foreldre og trenere så var det tid for trampettkonkurransen.
Nå hadde de verste nervene lagt seg, og motivasjonen for å avslutte med en kanonkjøring på trampetten var å ta og føle på. Det ble en reprise, og igjen prikkfri kjøring til poengsummen 9,0 som senere ble belønnet med en sølvmedalje!

Straks etter var det oppvisningstroppens tur, og de skulle sannelig ikke være noe dårligere. Nok en gang et prikkfritt gjennomført program som ble avsluttet med konkurransens høyeste salto med 1/2 skru. Dette ble naturligvis oppfattet av dommere og publikum og belønnet med stor applaus.

De som var med: Synne Dugstad Sørskaar, Mie Alme Arnesen, Kristine Lunde, Amanda Stensvold, Johanne Myskja, Hanna Hernes Gåsvær, Thea Evensen Grønlund, Andrea Hadler-Olsen, Elise Berntsen, Linus Gehrken, Ina Undebakke og Cecilie Hvammen.

Vi takker gymnaster og foreldre for en lang men suksessfull og morsom dag for SGT!

Emilie, Annika og Bjarne